Rajan ylitys....

Tänään siis edessä oli rajan ylitys kambodzan puolelle. Lukemattomista blogeista luetut kauhukuvat huijauksista leijui mielessä ja aika läheltä liippasikin, kun Tuk-tukin pysähdyttyä kauluspaitainen herra ohjasi meidät läheisen rakennuksen taakse " täyttämään maastapoistumislomakkeet". Sanoin jo heti P:lle, että eikös meidän pitänyt menä vain suoraa rajavuohykkeelle passintarkastukseen ja että tällainen takapiha-toimisto näyttää vähän kummalliselta. No täytimme lomakkeet valmiiksi ja johan sieltä alkoi tulla taksi tarjouksia Siem Reapiin vaikka olimme vielä Thaimaan puolella.. Otimme rojumme ja täytetyt laput ja lähdimme päättäväisinä kävelemään kohti rajavirastoa ja jätimme näiden herrojen huomautukset omaan kunniaansa. Juuri tällaisista oli varoiteltu eri blogeista, taksia ei siis missään nimessä kannata ostaa Thaimaan puolelta!!


Loppumatka passintarkastuksista läpi ja viisumin myöntämisistä meni sujuvasti tämän meidän oman pienen erehdyksen jälkeen. Itse Kambotzan viisumitoimisto oli ihan toisessa päässä rajavyöhykettä, joten kannattaa talsia vain kaikkien kasinojen ohi niin pitkälle kunnes vastaan tulee pieni toimisto jossa ylhäällä lukee viisumihakemukset.

Positiivinen yllätys oli viisumitoimistosta ulos tullessa, kun ystävällinen herra ohjasi meidät bussiin joka vei meidät ilmaiseksi bussiasemalle, josta eri ajoneuvoilla oli mahdollista sitten jatkaa eteenpäin. Uskon vahvasti, että tämä uusi kuljetus on tullut helpottamaan länsimaalaisille tehtyjä huijauksia ja jälkikäteen kuulimmekin, että se on hallituksen vapaaehtoistoimintaan perustuva ohjelma. Olisiko Kambotzan hallituskin jo kyllästynyt jatkuvaan turistien huijaamiseen, tiedä tuota?

Bussiasemalta otimme sitten neljästään taksin ( 48$ ) Siem Reapiin. Vaihtoehtoina olisi ollut myös bussi joka lähti vasta kolmelta iltapäivällä tai minibussi joka lähti sitten kun 8-9 ihmistä saatiin kokoon yhteen ajoneuvoon. Hinnoissa ei ollut juurikaan eroja joten päädyimme taksiin jolla pääsisimme nopeiten perille (2,5 tuntia). Matka hurahti aika nopeasti vaikka alku ei ollutkaan lupaava. Yhdeltä kojulta otettiin paineilmaa renkaisiin ja seuraavalta polttoainetta (ilmeisesti käsipumpulla hitaasta tankkauksesta johtuen) ennen kuin pääsimme "tien päälle".

Olimme Siem Reapissa puoli yhdeltätoista ja huoneet saatiin pienen odottelun jälkeen. Hotellin raflasta oli pakko ottaa reissun ensimmäiset pitsat (á 8,5$/kpl). Tyyriissä hotellissa on tyyriit hinnat, mutta minkäs teet. Muutenkin parin reissun jälkeen todettiin, että melko "kallis" kaupunki, jos vertaa esim. Thaimaan puolelle, mutta kaikkihan on kallista jos vertaa johonkin halpaan :) Pyykit vietiin pesuun ja huomenna täytyisi ne hakea sitten pois temppelikierroksen jälkeen. Tässä vielä kuva alla hotellin altaalta, jossa kirjottelin tuon edellisen blogin :)


Nyt lähdemme yömarkkinoille tuohon kulman taakse! Jos vaikka löytäisi hatun huomiselle Angkor Wat reissulle temppelialueelle....
1 Response
  1. LENNU Says:

    Nojatuolimatkalainen täällä seurailee teidän seikkailuja :)
    Huominen päivä töitä ja sitten alkaa 3 pv:n vapaa joulun viettoon.
    Voikaa hyvin.
    Täällä on LUNTA, ihan pikkiriikkisen :)