Visiitti maan pääkaupunkiin

Siem Reapissa olisi tarkoitus tutustua Angkorin Watin temppelialueeseen muutaman päivän ajan ja jatkaa matkaa sen jälkeen Phnom Penhiin, Kambodzan pääkaupunkiin. Kaupunkien välineen etäisyys on reilu 300 km ja siirtymisvaihtoehtoja oli useita. Joko lentämällä, bussilla, taksilla tai jopa vesiteitse. Yritimme aika paljon etsiä lisätietoja lentämisestä, mutta tulokset jäivät vähäisiksi. Kambodzassa lentoyhtiöitä tulee ja menee, joten sen suhteen liikkuminen on aikamoista arpapeliä. 

Vietnam Airlinesin kanssa yhteistyötä tekevä valtiollinen lentoyhtiö Cambodia Angkor Air on tällä hetkellä voimissaan ja tarjoaa esimerkiksi lentoja Siem Reapista Phnom Penhiin, mutta varausjärjestelmä (netin kautta) on tällä hetkellä aika lapsenkengissä. Emme saaneet missään vaiheessa vastausta miltään toimistolta siihen, että mitä maksaa siirtyminen lentoteitse Siem Reapista Phnom Penhiin. Tai sitten emme vain osaa :)

Bussikyytejä kyseiselle reitille tarjoavat esim. Mekong Express ja Phnom Penh Sorya Transport. 315 km matka taittuu bussin kyydissä 5-6 tuntiin ja hinta on jotain 10$ tietämillä. Mikäli lentoyhtiöstä ei kuulu mitään ennen reissua ja paikan päältä asiaan ei tule mitään lisäselvyyttä, niin bussilla huristelu on todennäköisin vaihtoehto.

Majapaikka Phnom Penhista on varattu aikavälille 24.-27.12. ja kotina sen aikaa toimi The Billabong Hotel. Pääkaupungin vilinään on siis aikaa tutustua kahden täyden päivän verran. :)