Iltaa Istanbulista!

Kotimatka on taittunut jo reilusti yli puolen välin ja enää olisi edessä kaksi lentoa. Toinen täältä Istanbulista Helsinkiin ja sieltä sitten kotiin. :)

Bangkokiin saavuimme siis 9.1. ja matkan tekeminen hieman viivästyi alkuperäisestä aikataulusta. Ei tosin paljon, sillä tulimme noin pari tuntia myöhemmin Khao San Roadille kuin alunperin oli tarkoitus. Iltaruuhkat olivat taas melkoisen näyttäviä, joten jäimme päätepysäkin tuntumaan syömään ja juomaan pitkän bussimatkan päätteeksi. Tarkoitus oli odotella tovi, jotta ei tarvitse työntyä ihan siihen pahimman ruuhkan sekaan. Reilu tunnin jälkeen liikenne oli huomattavasti rauhallisempaa ja taksimatka hotellille kesti vartin verran.

Iltaohjelmaan ei suunniteltu mitään maata mullistavaa. Kevyt iltapala ja siihen päälle snookeria parin framea. Sänkyyn pääsi joskus yhden jälkeen yöllä, joten pitkäksi meni vaikkei yrittänytkään. :) Snookersalia oli hieman hankala löytää, mutta intensiivinen etsintä tuotti tulosta ja yksi paikka löytyi Nanatai Mansionin vierestä Soi Nana Tai:n perukoilta.

Ainoa täysi päivä, eli 10.1. käytettiin pitkiin aamu-uniin, hyvään aamupalaan ja kiertelyyn kaupungilla. Muutamia ostoksia tuli tehtyä siellä sun täällä, vähän enemmän siellä. :) Eli tutustuimme enemmän sellaisiin ostospaikkoihin, joita käyttivät paikalliset keskiluokkaiset ja hieman varattomammat asukkaat. Kalliit ostoskeskukset Siam Squarella jätettiin suosiolla parempituloisille ihmisille. Ainoa visiitti oli tuonne Siam Paragoniin, jossa kävimme jälleen elokuvissa. Yläkerrassa sijaitseva Paragon Cineplex tarjoaa varsin hulppeat olosuhteet elokuvien katseluun. Valinta osui tällä kertaa Stig Larssonin kirjan perusteella tehtyyn Hollywood-tuotokseen: Girl with the Dragon Tattoo miellytti ainakin meidän elokuvamakua ja voimme kyllä suositella kaikille tutuille. :)

Iltaa istuttiin Bangkokin Hard Rock Cafe:ssa nachoja syöden sekä olutta ja drinkkejä juoden. Luonnollisesti kyseisestä ravintolasta tuli myös illan päätteeksi reissun kallein yksittäinen illallislasku, mutta eipä niitä pennejä viitsi lomalla venyttää. :) Paikassa soitettiin myös ihan mukiin menevää live-musaa, joten kyllähän siellä viihtyi tunnin jos toisenkin. Hotellille palattuamme edessä oli vielä pakkaustalkoot ennen nukkumaan menoa, jotta ei tarvitse sitten aamusta kuluttaa enää siihen ylimääräistä aikaa.

Tämä päivä olikin sitten puhdas matkustuspäivä. Kello pirisi hieman kuuden jälkeen ja suihkun sekä aamupalan jälkeen olikin taksimatkan vuoro Suvarnabhumin lentokentälle. Hyvissä ajoin lähteminen palkittiin, sillä ei tarvinnut hirveän kauaa jonotella missään. Vielä kun muut olisivat olleet samalla ajatusmaailmalla liikenteessä, niin kone ei välttämättä olisi lähtenyt yli tuntia myöhässä. :) No, eipä se meidän suunnitelmaa kaatanut vaikka vähän normaalia myöhemmin perille tänne Istanbuliin saavuttiinkin. Olimme hotellilla joskus puoli kasin ja kasin välissä, joten eiköhän tästä saa kohta painua unten maille, jotta jaksaa matkustaa huomenna kotiin. :)

Noilla Turkish Airlinesin koneilla on kyllä mukava matkustaa näitä pitkiä lentoja, kun jokaisella on henkilökohtainen näyttö naaman edessä ja sieltä voi katsoa elokuvia, dokumentteja ja sarjoja niin paljon kuin sielu sietää tai sitten vaikka pelata pelejä muiden matkustajien kanssa koneen sisäisessä verkossa. Alla kuvaa koneesta. Täytyy myöhemmin lisäillä pari kuvaa tuolta Bangkokista. Ulkoinen kovalevy hieman reistailee, joten niitä ei sieltä nyt löydy...