Phnom Penh

Eilinen kyytin etsiminen päätyi sittenkin siihen hotellin edustalla seisovaan vanhaan Toyota Camryyn (-98). Kaikki turistibussit ja minibussit oli buukattu jo täyteen päiviä sitten, joten pakko oli siis tyytyä kalliiseen ja "nopeaan" taksi kyytiin (75 dollaria/auto). Olimme selvästikkin liian myöhään liikenteessä :)

Taksikyyti oli kuitenkin tällä kertaa hieman parempi kuin edellinen, auto oli hitusen isompi ja penkit mukavan pehmeitä. Matka taittui mukavasti noin 4,5 tunnissa vaikka kuski olikin flunssan kourissa ja pärski koko ajan. Liekö tähän kaiken päälle saa vielä kunnon flunssan :)

Hotellilla olimme jo hyvissä ajoin ennen puoltapäivää ja jouduimmekin hetken odottelemaan huoneen saamista. Pienen lounaan jälkeen kömmimme ylös huoneeseen ja sovimme treffit altaalle kunhan laukut olisi purettu. P päätti jäädä vähän lepäilemään huoneeseen ja minä vaihdoin bikineihin ja suuntasin altaalle. Vajaan tunnin pulikointi riitti kuuman auringon alla, ja päätin vetäytyä huoneeseen kun käsivarret alkoivat punottaa hieman liikaa. Huoneessa odottikin turhautunut ja kuumeinen P :( Joten ei muuta kuin tabua taas naamaan ja peiton alle.

Selvitin majapaikan vastaanotosta lähimmän apteekin ja meidän onneksi se löytyi ihan hotellin nurkan takaa. Ehdotin kuitenkin, että söisimme ensin jotain, P:kin kun oli ollut jo ties kuinka monetta päivää syömättä. Ruoat piristivätkin kummasti ja apteekin tiskiltä saimme mukaan tuttua 500mg Panadolia ja 5pvän antibiottikuurin. Nyt toivottavasti alkaa jo kuumeilu antamaan periksi, toki uskon, että tämän päivän kuumeilu nousi ihan vain tuosta pitkästä automatkasta tänne.

Nyt vähän jo piristyneinä istutaan tässä hotellin allasbaarissa ja nautitaan kahvia ja mango smoothieta. Ei kovin hyvä maku ole vielä tullut Kambodzasta, mutta toki tää kuumeilu ja mahakipuilu saattaa vaikuttaa osiltaan asiaan.

Nyt kuitenkin kaikesta huolimatta haluamme toivottaa kaikille ihanaa alkanutta Joulun aikaa! Nauttikaa glögistä ja pipareista! Me kilistellään kahvikupeilla tällä kertaa :)



5 Responses
  1. Anonyymi Says:

    Ompas kurjaa, että olette sairastelleet, pikaista paranemista teille sinne. Mekin ollaan täällä vähän sairasteltu. Minä olin kipeänä jo saigonissa. Jäljellä yskä, joka pitää hereillä aamuyöstä. Jyrillä tuli eilen kurkku kipeäksi. Toistaiseksi ollaan pärjätty buranalla ja strepsilsillä. No, onneksi rannalla jaksaa lekotella vähän kipeänäkin.


  2. Reeban Says:

    Joo kurjaa kyllä tämä sairastelu. Itsellä pöpö jo hellitti eilen, mutta P on vieläkin mahataudissa ja pienessä kuumeessa. Joten hotellihuone on tullut tutuksi :)Katsotaan miten sitkeä pöpö on, kohta kuitenkin pitäisi jo mennä taas eteenpäin Thaimaan rajalle! Mukavia lököilyjä rannalle, toivottavasti pääsette köhästä eroon! Me koitetaan parannella myös täällä päässä :)

    T: R & P (Phnom Penh)


  3. Anonyymi Says:

    heips taas,

    tuli vielä mieleen siitä suomalaisesta mieskaksikosta, joka koneessa istui siinä lähettyvillä.. Noh, siinähän arvailtiin silloin että varmasti Pattayalle menossa. Ja tais teidän matkakassakin joutua pantiksi, kun niin varmoja oltiin. Sitten yllätyttiinkin, kun jatkoivat Vietnamiin. muistuuko mieleen?
    Noh, kuulimpa sitten toisen selvittävän vierustoverilleen: "we have been to Pattaya many many times. now we wanted something different." Pisti vähän hymyilyttämään..

    Tiina ja Jyri


  4. Anonyymi Says:

    Hienoja kuvia sieltä.Tyttö hyvä älä nyt aivan polta auringolla ittees. En kyllä toivonut vävykokelaalle kuumetta, vaikka vastustelinkin sitä, että päädyitte ulkomaille taas jouluksi. Pikaista paranemista vävykokelaalle ja onnea teille jatko lomalle, toivottavasti pysytte terveinä. tv:äiskä


  5. Reeban Says:

    Tiina & Jyri:
    No arvaus osui siis oikeaan!! :) Aika selkeät tapaukset kyllä oli mun mielestä :) Hahah...

    Äiti:
    Ei huolta, en palanut, iho vain alkoi punoittamaan auringossa ja siirryin sisätiloihin. Jotenkin opin jo siitä Vietnamin reissusta miten pahasti iho voi palaa :) Toki tuolla saarella sen kanssa täytyy kans olla varovainen :)

    Ps. P:llä ei ole ollut tänään kuumetta, mutta katsotaan miten yöllä käy, jostain syystä se on aina yöllä vähän noussu...