Vihdoin perillä!

Vihdoin saavuimme turvallisesti perille ensimmäiseen majapaikkaamme Cha-Amiin. Istanbulin lentokentällä ei toiminut nettiyhteydet olleenkaan ja vaikka aikaa olisi hyvin ollut päivitellä blogia niin yhteydet ei vain toimineet. Mutta nyt ennen illan pävityksiä, pakko lähteä etsimään ruokapaikka, viimeksi kuitenkin syöty lentokoneessa vain aamupala tänä aamuna. Kello on täällä Suomen aikaan verrattuna aikaa 5 tuntia edellä, eli 19.45 ja silmiä painaa niin pirusti :) Tällainen ihana taideteos suihkupyyhkeistä odotti sängyllä tullessa :) Mutta jatkamme turinoita sitten illemmalla ruoan jälkeen....


No niin, ruoat syöty ja ihana ravintola löydettiinkin ihan rannan tuntumasta hotellimme läheltä. Kaksi annosta cashew kanaa ja kaksi kylmää olutta maksoi 440 bahtia (n. 12 euroa ). Hotellimme on tosiaan aivan rannassa vaikka merelle ei pimeyden vuoksi nähnytkään. Kiva nähdä miten vaikuttava näkymä aamulla odottaa kun tuohon rantabulevardille aamupalan jälkeen tallustamme :) Mutta takaisin alkumatkaan joka jäi vähän pimentoon nettiyhteyksien puuttumisen vuoksi. 


Istanbulin kenttä oli aika iso ja se kuhisi ihmisiä kuin muurahaispesä. Pian sen jälkeen kun tajusimme, ettei nettiyhteys toimi missään alueilla koko kentällä, niin aika alkoi tuntua pitkältä. Myös aikainen aamuherätys varmasti teki osansa minuttien venymiseen tunneiksi. Asiaa ei yhtään helpottanut lähtevien lentojen taululle ilmestyneet "lento viivästynyt" ilmoitukset, yksi aikaisempi lento oli jo siirretty lähtemään vasta aamu kuudelta. Lopulta kuitenkin itse pääsimme ilmaan vain vajaa 2 tuntia myöhässä (n. 01.30 yöllä). Lennon odotus kävi kuitenkin mukavasti kun jonossa aloimme tarinoimaan toisen suomalaisen pariskunnan kanssa jotka jatkoivat vielä Bangkokista Vietnamin puolelle. Hyvää matkaa vaan heillekin ja kiitokset rattoisasta juttutuokiosta!

Itse lento Istanbulista Bangkokiin meni nopeasti lähinnä kolmen asian johdosta. Ensinnäkin selkänojassa oleva viihdekeskusmonitori tarjosi elokuvia, musiikkia ja pelejä jokaiseen makuun ja todella hyvien ruokien jälkeen unen tuloa ei tarvinnut kauaa odottaa. Iltaruoan jälkeen seuraavan kerran heräsin aamupalan tuoksuun, eli koko lento tuli taas nukuttua. P oli heräillyt jo aikaisemmin ja viihdyttänyt itseään monitorista löytyvillä viihdepaketeilla. Passin tarkastus meni kivuttomasti ja vaihdoimme vaatteet kevyempiin.

Ulos tullessa tarkoitus oli siis löytää kyyti Cha-Amiin jossa ensimmäiset 3 yötä viettäisimme ja ensimmäinen vastaantuleva yksityinen taxi firma tarjosi meille kyytiä 3600 bahtin hintaan, seuraava pudotti hintaansa 3300 bahtiin, mutta hinta tuntui silti korkealta. P sai loisto idean mennä lentokentän alimpaan kerrokseen josta paikallisia takseja jaettiin turisteille ja sieltä saimme viimein sitten matkan Cha-Amiin hinnalla 2300 bahtia.  Kuski oli loistava ja avulias ja saattaa olla, että häntä voisi käyttää myös meno matkaan uudelleen Bangkokista Kambodzan rajalle :) Kerrottakoon, että Busseilla olisi päässyt perille varmaan n. 200 bahtilla, mutta pitkien lentojen ja kentillä odotusten jälkeen ei vain yksin kertaisesti huvittanut lähteä enää raskaiden rinkkojen kanssa seikkailemaan keskustan bussiasemalle. 

Nyt kuitenkin olemme hotellilla ja mahat täynnä hyvää ruokaa. Voin vannoa, että huomenna emme tule heräämään ainakaan herätyskelloon vaan otamme nämä kolme ensimmäistä päivää täysin rennosti ja leväten ilman mitään suunnitelmia. Hyvää yötä kaikille ja palataan taas huomenissa kun saamme otettua vähän rantakuvia päivän valossa :)





3 Responses
  1. LENNU Says:

    Onpa somasti pyyhkeet aseteltu :)
    Täällä vesisateen ja räntäsateen keskellä pimeydessä odotamme innokkaina huomisen päivitystä.
    Öitä!


  2. Saigon Says:

    Heips,

    yritampa uudelleen laittaa kommenttia teille sinne auringon alle (aiempi ei tainnut tulla perille..). paastiin turvallisesti Vietnamiin ja ensimmainen paiva taalla alkaa olla pulkassa. Tien ylittaminenkin onnistui kuin vanhoilta tekijoilta. Huomenna vahan nahtavyyksia ja tiistaina mennaan Mekongille. Kiitos teille vinkeista ja mukavasta seurasta Istanbulin kentalla.

    Ihanaa seikkailua teille!

    Tiina & Jyri


  3. Reeban Says:

    @ Lennu:

    Toivotaan, että tulee edes pikkupakkaset, että saatte viettää lumisen joulun!

    @ Tiina & Jyri:

    Kiitos itsellenne! Aika kului liian nopeasti siinä kentällä kun oli erittäin mukavaa juttuseuraa! Hienoa että olette päässeet perille ja pitäkää meidät ajan tasalla, että missä olette käyneet ja mitä mukavaa on nähty. Mikäli siis vain ennätätte. :)

    Aurinkoisia matkapäiviä!!

    Reija & Pete